vilken dålig dag !

idag har allt bara gått åt skogen ! fastkörning med bilen, fel pass valda sen så slutade dan med att king drev in en räv i en stenhäll och fastnade när han skulle krypa in i gången och "dräpa räven själv", han satt fast ca 5timmar, men vi fick lös han tillslut, vilken skit dag !

Rådjuren lever ett tungt liv

fick ett samtal idag av en person som hittat ett "dåligt" rådjur, jag for dit med herman och släppte han på spåret, tog bara nån min så skällde han ståndskall och jag kunde gå dit och avliva rådjuret som var välldigt smalt och hade inte mycke krafter kvar alls.

Dom som jagar rådjur och vill fortsätta göra de borde helt klart utfodra, har hittat väldigt många döda rådjur i vinter och känner på mig att jag kommer hitta fler, tyvärr.


mårdjakt

har blivit mårdjakt hela helgen, spårat och spårat men ingen lycka. i lördags ringade vi en mård som vi spårade in i snön 50 meter efter han tagit en orre. ringade och kunde konstatera att den låg under snön, vi började gräva men hittade inte någon mård. vi ringade igen och såg att mården sprungit ut medans vi grävt. spårade mården ytterligare ca 800 - 900m, där hade den krypit under i några stora stenar, vi fick in rens bandet under i stort sett hela raset, men vi lyckades inte få ut mårdrackaren.

bättre lycka nästa gång helt enkelt

RSS 2.0